Kenelle se sopii?

Alexander-tekniikan soveltamisen mahdollisuudet ovat rajattomat, tässä muutama esimerkki.

Laulajat ja muut äänenkäyttäjät

Alexander-tekniikka antaa erinomaisen pohjan laulamiselle ja muulle äänenkäytölle. Äänenkäyttö ei ole muusta itsenkäytöstä erillistä, vaan osa kokonaisuuden toimintaa. Kun olemiseen ja liikkumiseen käytetty ylimääräinen jännitys vähenee, pääsevät myös hengitykseen ja äänentuottoon osallistuvat lihakset toimimaan vapaammin. Äänelle tulee lisää tilaa ja siitä tulee ilmaisuvoimaisempi.

Niska- ja selkäkipu

Alexander-tekniikka ei ole hoitomuoto, mutta sillä voi olla hyvin positiivisia vaikutuksia. Kun opit vähentämään ylimääräistä jännitystä pystyasentoa tukevat lihakset pääsevät toimimaan tarkoituksenmukaisemmin. Englannissa tehdyn tutkimuksen mukaan Alexander-tekniikka vähensi alaselkäkivuista kärsivien ihmisten kipupäiviä huomattavasti.

http://www.finstat.fi/bmj.pdf(Lyhennelmä tutkimuksesta suomeksi)

http://www.bmj.com/cgi/content/full/337/dec11_2/a2656(British Medical Journal:ssa ilmestynyt artikkeli tutkimuksesta)

Esiintyjät

Soittajat, tanssijat, näyttelijät ja muut esiintyjät voivat hyötyä paljon Alexander-tekniikasta. Kun tulet tietoisemmaksi siitä miten käytät itseäsi läsnäolosi lisääntyy ja voit tietoisemmin valita miten reagoit esim. esiintymisjännitykseen.

Työelämän vaatimukset

Staattiset työasennot mm. tietokoneella työskennellessä ja stressi esim. asiakaspalvelutyössä aiheuttavat paljon ongelmia ja sairaspoissaoloja. Alexander-tekniikan avulla voit tulla tietoisemmaksi totunnaisista tavoista joilla reagoit stressiin, ja oppia käyttämään itseäsi kevyemmin kiireessäkin.

Raskaanaolevat naiset

Raskauden aikana naisen kehossa tapahtuu paljon muutoksia joihin usein reagoidaan ylimääräisellä lihasjännityksellä. Alexander-tekniikan avulla voit oppia käyttämään itseäsi kevyemmin muutosten keskelläkin, ja jopa hyödyntämään kehon uudenlaista joustavuutta. Myös synnytyksessä ja vauvanhoidossa tekniikan tuntemisesta voi olla apua.

Seniorit

Kun ikää tulee lisää lihastasapainon heikkeneminen huonontaa usein toimintakykyä. Alexander-tekniikan opiskelussa ei ole ikärajoja: missä tahansa elämänvaiheessa on mahdollista tulla tietoisemmaksi omasta itsenkäytöstä ja oppia käyttämään tarkoituksenmukaisemmin sitä mitä on.

Alexander-tekniikka

Taustaa